Hoeveel gas kun jij besparen?

14 oktober 2021 - Algemeen

In de afgelopen dagen is de gasprijs ruim 60% duurder geworden. Het is altijd een goed idee om het gasverbruik van jouw bedrijf te onderzoeken. Maar nu de prijzen zo explosief stijgen, ben je een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Energie Support Salland helpt je met inzicht en advies. En vanaf 1 oktober krijg je als mkb’er subsidie voor onze inzet.

Wist je dat de meeste bedrijven zonder investeringen al energie kunnen besparen? Bijvoorbeeld door de ventilatie, verwarming en koeling beter in te regelen. Kleine aanpassingen kunnen je gasverbruik verminderen en je dus meteen geld opleveren. Energie Support Salland helpt je om duidelijk in beeld te krijgen wat je verbruikt en met welke quick wins je eenvoudig energie bespaart. Je krijgt ook advies over welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen die zich binnen 5 jaar of langer terugverdienen. En we kunnen je helpen bij het (laten) uitvoeren van maatregelen.

Subsidie voor energieadvies en hulp bij uitvoering
Schakel je onze hulp in, dan kun je daar t/m 30 september 2022 subsidie voor krijgen. De subsidie Verduurzaming MKB bedraagt maximaal € 2.500,- per bedrijfspand. Bedrijven die een relatief laag energieverbruik hebben (verbruik < 50.000 kWh elektriciteit en <25.000 m3 aardgas) en niet onder de Energiebesparingsplicht vallen, komen in aanmerking. Je krijgt subsidie voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur en voor de ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld door een accountant of projectleider in te schakelen voor het inkooptraject van maatregelen en het regelen van financiering. De overheid vergoedt 80% van het advies en de ondersteuning; 20% is voor rekening van de mkb’er.

Meer over Subsidie Verduurzaming MKB

Maak nu werk van je energieverbruik

Wij begrijpen dat energie niet bovenaan jou ‘to do lijstje’ staat. Maar je kunt nu relatief goedkoop en eenvoudig geld verdienen door je energierekening te verlagen. Wij helpen en ontzorgen je hierbij. Neem contact met ons op, dan vertellen we wat we voor je kunnen betekenen.

Ik wil aan de slag met energiebesparing!