AANPAK met RESULTAATGARANTIE
Advies, begeleiding en uitvoering

  • Ondersteuning op afroep
  • Geen verplichtingen
  • Zelf de regie

Ja, ik wil besparen. Neem contact met me op!

Onze aanpak

1. Voorbespreking + aanleveren energienota’s en bouwtekeningen pand
2. Fysieke energiescan door ESS-specialist
3. Afronding audit met bespreking van de bevindingen en toelichting van het rapport (ongeveer 2 weken na de scan)
4. Vervolg = optioneel: advies en/of ondersteuning bij het uitvoeren van de besparende maatregelen

Hoe we te werk gaan? Heel simpel.

Alles begint met een energie-audit (scan + rapportage) die wij voor je uitvoeren. Onze bevindingen en aanbevelingen verwerken we in een rapport. Met die informatie in handen, kun je zelf al starten met besparen en verduurzamen. Heb je onderweg hulp nodig, dan zijn wij beschikbaar voor advies, projectbegeleiding of uitvoering.
Wij kunnen op elk moment probleemloos instappen omdat we volledig op de hoogte zijn.

Wat kost een Energie audit?

De prijs van een audit (scan +rapportage) is afhankelijk van je stroom- en gasgebruik:

  • Minder dan 50.000 kWh of 25.000 m3 /jaar: vanaf € 350,-*
  • Meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 /jaar: vanaf € 750,-*

* Leden van de Kring Raalter Werkgevers betalen slechts 50%.

Waar wij kunnen ondersteunen

Plan van aanpak
Je wilt besparende maatregelen nemen; maar wat is hierbij de meest logische volgorde. En wat is verantwoord om nu al te doen, en wat later? Wij helpen je om grondig plan van aanpak te maken, inclusief planning en begroting. Een plan waarmee je weet waar je aan toe bent en waarmee je het volgende decennium zorgeloos in kunt.

Offertes
Voor de geplande maatregelen heb je offertes aangevraagd bij jouw vaste leveranciers. Wij kunnen deze offertes voor je beoordelen op volledigheid en kwaliteit. Zie het als een second opinion.
Wil je dat wij de offertes voor je aanvragen. Prima. We doen dan zowel de briefing met de leveranciers, als de offerte-beoordeling. Indien gewenst vragen we ook offertes op bij de partners die aangesloten zijn bij Energie Support Salland. (Zie ‘Uitvoering’)

Subsidies
Subsidies voor energiebesparing zijn er voldoende, maar je moet ze wel weten te vinden. In ons audit-rapport geven we al aan voor welke subsidies je mogelijk in aanmerking komt. Maar wij kunnen ze ook voor je aanvragen. De papieren rompslomp nemen we volledig van je over; dus informatie verzamelen, formulieren invullen, insturen, etcetera. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk (irritatie) en tijd. En de kans van een snelle toekenning is groter.

Uitvoering
Ben je niet gebonden aan partners of vaste leveranciers? Dan kunnen we ook de uitvoering voor je verzorgen. ESS is de aannemer en zal het project uitvoeren met haar partnerbedrijven. Deze ondernemingen zijn geselecteerd vanwege de hoge kwaliteitsstandaarden en ervaringen met energetische projecten.

Energiebesparingsplicht EML + energielabels
Bedrijven met een energieverbruik van boven de 50.000 kWh of 25.000 kuub gas hebben een informatieplicht, en zijn wettelijk verplicht om besparende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. In het ESS-rapport worden hiervoor suggesties gedaan die 1-op-1 overgenomen kunnen worden. Besteed je dit liever uit, dan verzorgen wij de registratie en complete afwikkeling.

Meer informatie

EML (Erkende Maatregelenlijsten Energiebesparing)
Voor elke branche is een lijst samengesteld met voorwaarden.

Meer over EML

Energielabel C kantoren
Kantoren met een oppervlakte van > 100m2, moeten in 2023 verplicht een energielabel C hebben.

Meer over Energielabel C kantoren