Is jouw kantoor klaar voor de toekomst?

19 april 2022 - Algemeen

Heb jij een kantoor zonder energielabel of met energielabel D t/m G? Dan heb je nog ruim acht maanden om actie te ondernemen. Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C namelijk verplicht voor kantoren groter dan 100m2. Voldoet jouw gebouw niet op tijd aan de eisen, dan mag je het niet meer als kantoor gebruiken.

Valt jouw kantoor onder de verplichting?

Op de website van RVO kun je nagaan voor welke kantoorgebouwen de verplichting voor energielabel-C geldt en welk energielabel jouw kantoor heeft. Een van de kenmerken is dat minimaal 50% van het gebouw in gebruik is als kantoor.

In vier stappen naar label C

Heeft jouw kantoor geen energielabel? Schakel dan een energieadviseur in om te beoordelen hoe energiezuinig je gebouw is. Lijkt het gebouw energiezuinig (label A t/m C)? Laat dan een energielabel opstellen en registeren. Heeft jouw kantoor energielabel D t/m G? Volg dan deze vier stappen om je gebouw naar label C te tillen:

  1. Schakel een energieadviseur in om de energieprestatie van je gebouw in beeld te brengen. Een energieadviseur controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt een kostenberekening.
  2. Verken de financiƫle regelingen.
  3. Voer de maatregelen uit.
  4. Schakel opnieuw een energieadviseur in om een (nieuw) energielabel op te stellen en te registreren.

Wij helpen je bij alle stappen

Energie Support Salland kan je helpen bij alle stappen die je moet nemen om te voldoen aan de wettelijke eisen: van het beoordelen van je kantoor op energieverbruik tot aan de uitvoering.

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@energiesupportsalland.nl. Wij leggen graag uit wat we voor je kunnen betekenen.